nieuws

24 mrt 2011, 19:07

Burgemeester Rehwinkel van Groningen knipt stropdas af

Burgemeester Rehwinkel van Groningen heeft besloten aanstaande maandag 28 maart zijn stropdas af te knippen. Maar hij is niet de enige die dan een beetje gek doet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Peter Rehwinkel knipt maandagmiddag 28 maart zijn stropdas af voor het goede doel. Voorwaarde is wel dat in de stad Groningen minimaal 500 euro wordt opgehaald voor de goede doelen van de actie De Gekste Dag. Stadjers kunnen hun bijdrage overmaken op rekeningnummer 158 180 925 van De Gekste Dag onder vermelding van ‘Stropdas’. De afknipactie van de burgemeester vindt maandagmiddag plaats op de Grote Markt om 15.20 uur.

In ons land leven 300.000 kinderen in armoede, waardoor er geen geld is voor voetbal of muziekles. En 200.000 ouderen in Nederland voelen zich eenzaam omdat ze maar één keer per maand bezoek krijgen. De Gekste Dag wil dat ze weer meedoen. Daarom gaan de opbrengsten van alle acties voor De Gekste Dag dit jaar naar het Jeugdcultuurfonds, Jeugdsportfonds, Nationaal Ouderenfonds en Alzheimer Nederland. Op www.degekstedag.nl zijn filmpjes van de grappigste acties te zien en kunnen vrijwilligers zich nog aanmelden om ook iets geks te doen voor een ander.

De Gekste Dag introduceert een humoristische manier van geld inzamelen die vrijwilligers en BN’ers oproept één keer per jaar iets geks te doen voor een ander. Door heel Nederland worden daarom grappige acties georganiseerd zoals paaldansen in de metro en rondjes achteruit schaatsen voor geld. Maar ook Gerdi Verbeet zet zich in door miskopen van Tweede Kamerleden te veilen en Erben Wennemars gaat in Thialf iets bijzonders doen. Vanaf het eerste begin is cabaretier Jan-Jaap van der Wal betrokken bij De Gekste Dag: “De Gekste Dag is een bijzonder mooi initiatief waarvan ik zeker weet dat het wortel zal schieten in de Nederlandse samenleving”.

Maandagavond 28 maart sluit De Gekste Dag groots af met een drie uur durende liveshow vol scherpe humor met comedians en bekende Nederlanders die dingen doen die niemand van ze verwacht. De VARA en BNN verzorgen de uitzending, die om 20.25 begint op Nederland 3.Tijdens de uitzending komen de meest spraakmakende acties voorbij, maar worden ook live nog diverse uitdagingen aangegaan. De presentatie is in handen van Patrick Lodiers, Claudia de Breij, Valerio Zeno, Brigitte Kaandorp, Sophie Hilbrand, Thomas van Luyn en Frank Evenblij.

Ambassadeurs
Sonja Barend, Johan Derksen, Ali B, Kim Feenstra en Gigi Ravelli hebben zich allen achter De Gekste Dag geschaard door zich met een gekke bek te laten fotograferen voor de landelijke campagne die op 10 maart van start ging.