nieuws

23 nov 2011, 10:10

Burgemeester uit Groningse gemeente Oldambt krijgt enkelband om

De burgemeester van Oldambt in Oost-Groningen krijgt een elektronische enkelband om. Ook krijgt hij bewegingsbeperking opgelegd.
De burgemeester van Oldambt in Oost-Groningen krijgt een elektronische enkelband om. Ook krijgt hij bewegingsbeperking opgelegd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Hij krijgt die enkelband samen met vier andere noordelijke burgemeesters die vanaf aankomende maandag vrijwillig een week lang het ding gaan dragen. Net als echte veroordeelden krijgen ze daarbij bewegingsbeperkingen opgelegd en moeten ze ’s avonds voor een bepaalde tijd thuis zijn, zo meldde een woordvoerster van Reclassering Nederland woensdag.


De burgemeesters van Assen, Leeuwarden, Oldambt, Aa en Hunze en Dongeradeel doen mee aan het project. Een aantal plekken in de woonplaatsen van deze burgemeesters is voor hen gedurende de week verboden gebied.


Komen ze daar toch, dan worden ze, net als in het echt, gebeld door een reclasseringsmedewerker. Er zullen geen sancties worden opgelegd, aldus de zegsvrouw.


Met het initiatief wil de organisatie de kennis over elektronisch toezicht onder burgemeesters vergroten en hen tegelijkertijd laten ervaren hoe het is om beperkt te worden. Eerder al kregen ook rechters en officieren van justitie een enkelband aangemeten.

 ===

Luncheditie voor uw vrienden of kennissen:

http://iturl.nl/snjRU