nieuws

18 dec 2001, 00:12

Burgemeester Stadskanaal maakt excuus voor uitspraken over 'Giro d'Italia'

Burgemeester J. Stavast van de gemeente Stadskanaal heeft aan de gemeenteraad zijn excuses aangeboden voor zijn uitspraak dat de Giro d’Italia de zondagsrust in zijn gemeente kan verstoren. De burgemeester deed die uitspraak enkele weken geleden, nadat de organisatie van de Giro- die in mei in de stad Groningen van start gaat – had gevraagd of de wielerkaravaan ook door de gemeente Stadskaal zou mogen trekken.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De burgemeester liet toen, tot teleurstelling van een deel van de gemeenteraad, weten daar weinig voor te voelen. Hij had althans kritiek op de door de organisatie voorgestelde route, die langs een aantal protestantse kerken voerde. De katholieke gemeenschap in Stadskanaal was teleurgesteld; de plaatselijke pastoor had zelfs plannen opgevat om de wielerkaravaan bij doorkomst in Stadskanaal geheel conform de Italiaanse traditie te zegenen.
De opmerking van de burgemeester van Stadskanaal leidde tot kritiek in de gemeenteraad en binnen het college van B en W. De burgemeester heeft zich nu tegenover de gemeenteraad verontschuldigd en liet weten niet namens het college maar op persoonlijke titel te hebben gesproken. De gemeenteraad heeft de verontschuldiging aanvaard. ‘De burgemeester is te ver voor het peloton uitgefietst’, zo liet de fractievoorzitter van de PvdA weten.