nieuws

02 sep 2008, 20:08

Burgemeester Rika Pot van Ten Boer ook waarnemend burgemeester Appingedam

De commissaris van de koningin in de provincie Groningen, Max van den Berg heeft de burgemeester van Ten Boer, mevrouw H.K. Pot benoemd tot waarnemend burgemeester van de gemeente Appingedam. De benoeming gaat in op 15 september en duurt totdat door de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties in de vacature is voorzien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De commissaris van de koningin heeft na overleg met de fractievoorzitters en wethouders besloten tot het aanstellen van een waarnemer in verband met het vertrek van burgemeester E.A. Groot naar Delfzijl.

De aanstelling van een waarnemer is vanwege de voortgang van een aantal belangrijke projecten zoals de invoering van een brede school, de begroting van 2009 en de meerjarenraming in het belang van de gemeente.


Mevrouw Pot heeft een lange staat van dienst in het openbaar bestuur. In de jaren '90 was zij wethouder van de gemeente Marum. Vanaf 2002 is zij burgemeester van Ten Boer. Naast een aantal andere nevenfuncties is ze voorzitter van de burgemeesterskring in de provincie Groningen.


Mevrouw Pot heeft maandagavond 1 september 2008 de vereiste verklaring en belofte in handen van de commissaris van de koningin afgelegd.