nieuws

09 nov 2012, 16:04

Burgemeester Rehwinkel: ‘We laten Menzis-medewerkers niet in de steek’

‘Het gemeentebestuur laat de honderden medewerkers van Menzis, die dreigen hun baan te verliezen, niet in de steek.’ Dat schrijft burgemeester Peter Rehwinkel in een brief als reactie op de ingezonden brief van Menzis-medewerkers.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

“Als burgemeester zet ik mij volledig in voor het behoud en uitbouw van de werkgelegenheid in onze stad. Samen met de wethouders Economische Zaken en Arbeidsmarktbeleid. Ik weet het: de uiteindelijke beslissing om arbeidsplaatsen te schrappen ligt bij de ondernemer, in dit geval Menzis. Zij maken daarbij een bedrijfseconomische afweging. Maar het is aan het gemeentebestuur om bedrijven te overtuigen arbeidsplaatsen voor de stad te behouden. Dat doen wij met alle mogelijke middelen. Stille diplomatie. Als het moet minder stille diplomatie.”

“Wij laten mensen die hun baan dreigen te verliezen echt niet in de steek. Daar kunt u van op aan. Het is van groot belang dat Menzis in Groningen blijft, de stad waarmee het al zo lang verbonden is. Ik zal Roger van Boxtel dan ook houden aan zijn gedane belofte in Groningen te blijven. Daar horen ook voldoende arbeidsplaatsen bij.”