nieuws

05 okt 2010, 15:03

Rehwinkel: ‘Kwalificatie over nieuwe kabinet van wethouder Karin Dekker geen college-standpunt’

Volgens burgemeester Peter Rehwinkel geven Tweets van wethouder Karin Dekker over het nieuwe kabinet - dat er definitief wel komt - alleen de persoonlijke mening van wethouder Dekker weer. Zij typeerde het nieuwe kabinet als het ‘kabinet Bruin 1’,

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In de gemeenteraad van Groningen is ophef ontstaan berichten op Twitter van wethouder Karin Dekker (GroenLinks) die het kabinet Rutte-Verhagen in wording heeft getypeerd als het kabinet ‘Bruin 1’. De wethouder stelde zaterdag op Twitter na afloop van het CDA-congres vast dat ‘het kabinet Bruin 1 is geboren’.

Ook zei ze blij te zijn dat in Groningen VVD en CDA niet in het college zijn vertegenwoordigd want anders zou de samenwerking met die twee partijen moeten worden gestaakt.


De fracties van VVD en CDA in Groningen noemen de kwalificatie van de wethouder verwerpelijk en begrijpen ook niet waarom lokale partijen niet zouden kunnen blijven samenwerken. ‘Dat wethouder Dekker het over ‘Bruin I’ heeft is volstrekt verwerpelijk en het is niet respectvol om met zo’n vergelijking je politieke punt proberen te maken’.


Volgens burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen gaat het bij de Tweets niet om het standpunt van het volledige college van B en W. ‘Het betrof persoonlijke Twitter berichten van de wethouder. Inhoudelijk delen we haar zorg over wat er allemaal aan bezuinigingen en maatregelen op ons af komt en de gevolgen daarvan voor de gemeente’.

Inhoudelijk heeft het college van B en W volgens hem geen oordeel over de typering ‘Bruin 1’ die door de GroenLinks wethouder werd gebruikt. ‘Die uitspraak is haar persoonlijke boodschap en haar eigen verantwoordelijkheid en niet van het college ‘, aldus burgemeester Rehwinkel.