nieuws

26 jul 2010, 07:07

Burgemeester Rehwinkel: geen vergunning voor lei-lindes in tuin

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft illegaal een schuttingachtige constructie achter in zijn tuin geplaatst. Het gaat om een hulpconstructie voor leilindes (foto: archieffoto van Leilindeconstructie). Ambtenaren van de gemeente Groningen hadden de burgemeester laten weten dat hij voor deze constructie geen vergunning nodig had, maar onlangs bleek dat zij zich hebben vergist en dat er toch een vergunning voor nodig is, zo bevestigde zaterdagmorgen een woordvoerder van de burgemeester.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De constructie is geplaatst achter in de tuin van de ambtswoning van de burgemeester aan de Praediniussingel. De burgemeester wilde zijn tuin mooi maken en inkijk in de tuin voorkomen door er leilindes te laten groeien. Wel informeerde hij eerst of daar een vergunning voor nodig was, maar volgens de ambtenaren was dat niet het geval. ‘Naar nu is gebleken was dat een onjuist advies en is er dus wel een vergunning nodig. De burgemeester had juist geprobeerd om alles zo correct mogelijk te doen, dus het is vervelend dat het advies niet juist was’, aldus de woordvoerder.

De burgemeester heeft inmiddels wel een vergunning aangevraagd, en mag, zo lang de aanvraag in behandeling is, de constructie voor leilindes laten staan.’Het is standaardbeleid op basis van regelgeving dat die constructie gedurende kan blijven staan. Omwonenden hebben de gelegenheid bezwaar in te dienen. Tot er definitief over de vergunningaanvraag is beslist kan de constructie blijven staan’’, aldus de woordvoerder van de burgemeester.