nieuws

19 nov 2009, 16:04

Burgemeester Rehwinkel blij met baanverlenging Eelde

Burgemeester Rehwinkel van Groningen is blij met het akkoord van de Europese Commissie voor de rijksbijdrage aan de baanverlenging van Groningen Airport Eelde. Het is volgens hem van groot belang voor de bereikbaarheid van de stad en de provincie Groningen, zo meldde hij donderdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door de verlenging kunnen grotere toestellen landen op het vliegveld. Dit is volgens Rehwinkel handig bij het organiseren van congressen en het biedt de economie in Groningen en de rest van het noorden meer kansen. ,,Het akkoord is een grote stap en ik verwacht dat we nu ook echt met de verlenging aan de slag kunnen”, aldus de burgemeester.

De Vereniging Omwonenden Luchthaven Eelde (VOLE) is niet blij met de beslissing van de Europese Commissie. De vereniging strijdt al tientallen jaren tegen de verlenging en gaat tegen elk besluit ten gunste van de verlenging in beroep. Volgens een woordvoerder zijn er nog voldoende mogelijkheden om de verlenging tegen te houden. Zo gaat VOLE onder meer in beroep bij de Europese Commissie en wil het strijden tegen de wijziging van het bestemmingsplan, dat de gemeente Tynaarlo moet doorvoeren.