nieuws

06 jul 2011, 10:10

Forum of geen Forum; Kabelbaan ja of nee: hoogspanning in Groninger politiek

Forum of geen Forum: de spanning is om te snijden in het provinciehuis. Vandaag zal duidelijk worden of de 35 miljoen euro er komt. De positie van de VVD is cruciaal. VVD Kamerlid Betty de Boer riep haar partijgenoten zojuist op vast te houden aan een kabelbaan, en alleen akkoord te gaan wanneer daar voldoende toezeggingen over komen. Gisteravond laat lijkt de gemeente Groningen wat dat betreft behoorlijk over de brug te zijn gekomen. De vraag is nu wat die toezeggingen precies inhouden en of dat voldoende is voor de VVD Statenfractie.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Burgemeester Peter Rehwinkel heeft dinsdagavond telefonisch overleg gevoerd met Commissaris der Koningin Max van den Berg. Volgens Rehwinkel was dat overleg nuttig 'om te bezien hoe de gemeente Groningen kan reageren op de discussie binnen Provinciale Staten over steun aan het Groninger Forum en de kabelbaan.' De burgemeester laat weten dat er volgens wethouder Frank de Vries scepsis is weggenomen. (Einde citaat op Twitter)


Dit zou kunnen betekenen dat de gemeente Groningen de provincie heeft laten weten serieus naar een kabelbaan te willen kijken. En dat was steeds een harde eis van de VVD om in te kunnen stemmen met de 35 miljoen steun aan het Groninger Forum.


Overigens heeft het Dagblad van het Noorden een mededeling van de gemeente Groningen op haar website staan waarin de gemeente de provincie laat weten serieus te kijken naar een kabelbaan. (
www.dvhn.nl )