nieuws

24 mei 2011, 21:09

Burgemeester Rehwinkel beloont deelneemster Burgernet met bloemen

Burgemeester Peter Rehwinkel van Groningen heeft bloemen laten bezorgen bij een deelneemster aan Burgernet. Door haar snelle reactie op een Burgernet oproep van de politie zaterdag 14 mei is de verdachte van een overval aangehouden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Nadat bij een poolcentrum in de binnenstad van Groningen een roofoverval was gepleegd, werd het signalement van de dader verspreid via Burgernet. De deelneemster van Burgernet die de oproep ontving, herkende de omschreven persoon in het Noorderplantsoen. Nadat ze de politie had gealarmeerd kon de verdachte snel worden opgepakt.

Eenvoudig
Burgernet is een telefonisch netwerk van de politie en de gemeente dat gebruikt maakt van de ogen en oren van bewoners en ondernemers in betreffende wijk of buurt. De achterliggende gedachte is eenvoudig. Hoe meer burgers zich met elkaar inzetten bij het uitzien naar vermist personen of een verdachte, hoe groter de kans om deze met elkaar op te sporen. Burgernet kan altijd nieuwe deelnemers gebruiken. Opgeven kan via www.burgernet.nl .