nieuws

12 aug 2002, 00:12

BURGEMEESTER MEIJERMAN MAG VAN GEMEENTERAAD BLIJVEN

Meijerman mag van de PvdA-fractie aanblijven als burgermeester van Veendam. Volgens fractievoorzitter H. Batting is er geen sprake van dat Meijerman de gemeenteraad het bestaan van zijn adviesbureau opzettelijk heeft verzwegen. “Het was helemaal geen geheim dat Meijerman een adviesbureau had. Ik wist ervan en andere gemeenteraadsleden wisten ervan”, aldus Batting.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Meijerman kwam onder druk te staan doordat er twee cv’s van hem circuleerden. Slechts op een exemplaar stond vermeld dat hij een adviesbureau had. Batting wijt dit aan een slordigheid van de burgemeester. Hij vindt het geen bezwaar als Meijerman ook in de toekomst doorgaat met zijn advieswerk. “Wettelijk is er helemaal geen probleem.”
De PvdA-fractie in de Veendamse gemeenteraad geeft Radio- en TV-Noord de schuld van alle commotie rondom burgemeester Meijerman van Veendam. “Er is nooit sprake geweest van een probleem. We snappen niets van alle commotie”, zegt fractievoorzitter H. Batting.
Batting noemt alle aandacht voor het functioneren van Meijerman overdreven. “Waarom er dan zoveel over is verschenen in de media? Vraag dat maar aan RTV Noord. Die hebben de hele zaak overtrokken weergegeven.”
De VVD-fractie in de Veendamse gemeenteraad is eveneens niet van plan om burgemeester Meijerman naar huis te sturen. Wel krijgt de burgemeester ‘een gele kaart’ omdat hij de schijn van belangenverstrengeling heeft gewekt.
De VVD vindt Meijerman een goede burgemeester en wil hem daarom niet kwijt. Wel zien de liberalen het liefst dat Meijerman zijn advieswerk tijdelijk opschort. “We vinden dat adviesbureau eigenlijk niet passend. Door zijn werkzaamheden op te schorten kan hij de schijn van belangenverstrengeling het beste wegnemen”, aldus raadslid W. Niemeijer.