nieuws

10 jan 2014, 09:09

Burgemeester Loppersum: “Wij willen zekerheid over veiligheid terug, en goede compensatie”

‘Wij willen onze zekerheid rondom veiligheid terug. En minister Kamp moet zorgen voor een royale compensatie voor de aardbevingsschade: hij moet niet gaan kruidenieren”. Dat zei gisteravond burgemeester Albert Rodenboog van Loppersum tijdens zijn nieuwjaarsspeech.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Deze maand komt minister Kamp met een besluit over het nieuwe winningsplan van de NAM, en de burgemeester nam al vast een voorschot op Kamp’s besluit. “Ik ga er vanuit dat de minister met een flink pakket van maatregelen komt om ons gebied te compenseren en dat Kamp niet begint te kruidenieren in een door de bevolking en het maatschappelijk middenveld gedragen rapport Meijer. Laat Meijer het richtinggevend kader zijn, en bepaal de verdere invulling van de compensatie met de deelnemers aan de dialoogtafel.””

“En als uit de onderzoeken blijkt dat er een duidelijke relatie is tussen de omvang van de productie en de zwaarte van de bevingen zal er moeten worden ingegrepen op de gasproductie.”

“In de afgelopen maanden is, voor en achter de schermen, grote inzet gepleegd om zowel het ministerie, als de NAM duidelijk te maken hoe zwaar dit gasdossier drukt op het gevoel van veiligheid en leefbaarheid in ons gebied. U kunt er vanuit gaan dat deze burgemeester zijn stinkende best blijft doen om op te komen voor de belangen van onze inwoners. En of het nu gaat om klein of groot leed, ik ben erop aanspreekbaar.”

“Samengevat, wij willen onze zekerheid rondom veiligheid terug. En daarbij een door de regio gedragen pakket van maatregelen om ons gebied te compenseren. Wij hebben geen behoefte aan een halve Meijer.”, aldus burgemeester Rodenboog.