nieuws

07 okt 2002, 00:12

Burgemeester Hoogezand probeert onrust weg te nemen

Burgemeester Salet van Hoogezand-Sappemeer heeft vrijdagochtend overleg gevoerd met een vertegenwoordiger van de lokale Turkse gemeenschap. Ze probeerde hiermee de gemoederen onder de Turkse bewoners te bedaren. Er is onrust ontstaan nadat gisteren een 13-jarig meisje slachtoffer verklaarde te zijn verkracht door acht Turkse jongens.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Door in gesprek te blijven met de Turkse gemeenschap hoopt Salet de emoties te temperen. Turkse bewoners twijfelen openlijk aan het verhaal van het meisje. Een ex-bestuurslid van de Turkse Culturele Vereniging in Hoogezand is verontwaardigd dat de Turkse gemeenschap in een kwaad daglicht wordt gesteld. “Dit is een heel vervelend verhaal. We kunnen ons niet voorstellen dat onze kinderen hiervoor verantwoordelijk zijn”, zegt Aldic Gurbuc.
Volgens het meisje, dat van Antilliaanse afkomst is, hebben de Turkse jongens haar verkracht omdat ze contact haar met Marokkaanse jongens. Volgens Salet is er in Hoogezand in zijn algemeenheid geen sprake van spanningen tussen de etnische gemeenschappen.
Het meisje is volgens de politie nog steeds niet in staat om een verklaring af te leggen. Ook het buurtonderzoek geeft de politie geen aanleiding om aan haar verhaal te twijfelen. De politie heeft nog geen verdachten op het oog.