nieuws

20 sep 2012, 21:09

Burgemeester Haren: ‘Bewoners zijn bang’

De bewoners van de Stationsweg in Haren, waar vrijdag het Project-X-feest zou plaatsvinden, zijn bang en niet gerust op een goede afloop. Dat zei burgemeester Rob Bats van Haren donderdag na een door de gemeente georganiseerde bijeenkomst voor omwonenden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De bijeenkomst trok zo’n 60 belangstellenden. ,,Een volle bak”, aldus Bats. Volgens de VVD-burgemeester heeft hij anderhalf uur met de bewoners gesproken. Zij ervaren het als een bedreiging dat tienduizenden Facebookers hebben aangegeven vrijdag naar Haren af te reizen, zei hij. De Stationsweg wordt vrijdagavond afgesloten.

De locoburgemeester van Haren, Theo Sieling, sprak donderdagavond met ondernemers uit het dorp. Omdat het vrijdagavond koopavond is in Haren wordt overwogen de winkels te sluiten. Daarover wordt vrijdagochtend, op basis van last-minute informatie, een definitief besluit genomen. Bats zei nog geen geluiden van ondernemers te hebben gehoord die hun winkels op eigen initiatief dichthouden.

Bats zei donderdag dat ,,er goed zal worden gekeken naar het verhaal rond eventuele aansprakelijkheid”. ,,Degenen die op Facebook de hype hebben veroorzaakt, zullen daarbij gewezen worden op hun verantwoordelijkheden'', aldus de burgemeester. In het Duitse Hamburg liep vorig jaar juni een soortgelijk feest totaal uit de hand. De ouders van het 'feestbeest' draaiden toen op voor de vele tienduizenden euro’s schade.