nieuws

05 nov 2010, 10:10

Burgemeester Groningen ziet af van ‘digitale schandpaal’

Groningen krijgt geen ‘digitale schandpaal’. Burgemeester Rehwinkel van Groningen heeft laten uitzoeken of het mogelijk is een digitaal billboard te realiseren waarop foto's en filmpjes te zien zijn van verdachten van misdrijven. Maar volgens de fractie van de SP in de gemeenteraad van Groningen bleek het technisch lastig te realiseren, en de SP is daar zeer verheugd over.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Naar aanleiding van een overval op een juwelierszaak liet burgemeester Rehwinkel enkele weken geleden weten dat hij met de politie overlegd had over een digitaal billboard om de verdachten 'aan de schandpaal' te nagelen.
SP-raadslid Rosita van Gijlswijk was daar zeer verbaasd over vroeg zich af op de burgemeester niet een beetje doorsloeg. 'Wat voor effect heeft dat op het winkelend publiek? Groningen is enkele jaren geleden uitgeroepen tot de veiligste stad van het land. Moeten we dan onze bezoekers zo ontvangen? Natuurlijk moet alles op alles gezet worden om de daders op te sporen. Maar in beelden van de overval op de Grote Markt vertonen zie ik helemaal niets.'

B en W laten nu weten dat de vertoning technisch niet mogelijk is, en dat hij aan strenge voorwaarden is gebonden. Het plan gaat daarom niet door. Van Gijlswijk: 'Heel verstandig'.
(Bron: BLOG SP)