nieuws

08 mrt 2019, 20:08

Burgemeester Den Oudsten neemt Joost van Keulen op de hak

Burgemeester Den Oudsten neemt Joost van Keulen op de hak

Burgemeester Peter den Oudsten kreeg de lachers op zijn hand vrijdagavond bij het officiële afscheid van Joost van Keulen als wethouder van Groningen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘Joost van Keulen heeft als wethouder veel voor Groningen betekend. Eén van de dingen die hij ook goed deed, was dat hij veel in het buitenland verbleef. Op onnavolgbare wijze reisde hij de hele wereld over. Op kosten van de gemeente!’, aldus de burgemeester in een grapje.

 

Dat Van Keulen zoveel reisde was wat overdreven, maar volgens de burgemeester heeft Van Keulen in zijn periode als wethouder wel een aantal reizen gemaakt waar Groningen veel voordeel van heeft gehad. Zo heeft Groningen inmiddels een positie verworven in Hamburg, bij de ‘Hafengeburtstagen’.

 

De burgemeester had verder bijna niets dan lof voor Van Keulen. ‘We zijn allemaal een beetje van Joost gaan houden, ondanks de politieke verschillen die er ook waren in het vorige college. Er is een soort vriendenclub ontstaan’.

 

Eén van de zaken die Van Keulen volgens de burgemeester zeer goed heeft gedaan was het bevorderen van ondernemerschap in  Groningen. ‘Dat heeft hij op een goede manier bevorderd. Zonder Joost van Keulen hadden we in Groningen niet zo’n ondernemersklimaat kunnen realiseren’.

 

Lelijke trui aan

 

Volgens de burgemeester was Van Keulen er ook goed in om mensen met een grap op het verkeerde been te zetten. ‘Die persoonlijkheid van Van Keulen past eigenlijk niet bij de gemeente. Als er één man is die kan ontregelen, dan is het Joost van Keuken. Zo verscheen hij een keer op zijn werk in een afschuwelijke rendiertrui. Hij zei tegen een van de ambtenaren dat dat het nieuwe werkuniform van de ambtenaren van de gemeente Groningen  zou worden…’


 

Prijs Groningen City Club

 

Lof voor de vertrokken wethouder was er ook van voorzitter Eric Bos van de Groningen City Club. ‘Van Keulen sprak niet óver ondernemers maar mét ondernemers. Samen met hen is de binnenstad op de kaart gezet’, aldus Eric Bos. Als waardering voor het feit dat Van Keulen écht het verschil heeft gemaakt kreeg hij de tweejaarlijkse Jans Catsprijs, een prijs voor mensen met een buitengewone verdienste voor het ondernemersklimaat in de binnenstad.

 

Van Keulen

 

Joost van Keulen liet weten dat alle mooie dingen die de afgelopen jaren tot stand waren gekomen, alleen maar konden gebeuren dankzij  samenwerking. ‘Deze stad kan alleen maar zijn wat ie is dankzij samenwerking. Daar ben ik het meest trots op. Ik reken er op dat jullie de komende jaren op dezelfde manier verder gaan’, aldus de wethouder die ook de Groningse ambtenaren hartelijk bedankte.

Joost van Keulen houdt zijn dankwoord.
Joost van Keulen houdt zijn dankwoord.