nieuws

29 jul 2008, 17:05

Burgemeester Delfzijl getroffen door beroerte

Waarnemend burgemeester Cees Waal (64) van Delfzijl is enkele weken geleden getroffen door een lichte beroerte. Waal is herstellende, maar moet voorlopig op doktersadvies rust houden. Dat heeft een woordvoerder van de gemeente Delfzijl dinsdagmiddag bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Op 15 september wordt Emme Groot geïnstalleerd als de nieuwe burgemeester van Delfzijl. Tot die tijd zal locoburgemeester Roel van der Molen de taken van Waal waarnemen. De woordvoerder verwacht dat Waal bij de installatie van Groot aanwezig zal zijn.

Mr. Cees Waal werd na zijn pensionering als burgemeester van Sassenheim in 2006 benoemd tot waarnemend burgemeester van Delfzijl. De afgelopen twee jaar slaagde hij er in om Delfzijl in rustiger vaarwater te krijgen nadat er in deze gemeente jarenlang sprake was van politieke instabiliteit.

Waal was eerder onder meer loco-burgemeester van Leiden en burgemeester in Castricum en Sassenheim en heeft diverse nevenfuncties, waaronder het voorzitterschap van de raad van toezicht van de VARA en raadsheer-plaatsvervanger bij het gerechtshof Amsterdam.