nieuws

07 okt 2002, 00:12

Burgemeester Bellingwedde kan blijven na aanhouding wegens alcohol-gebruik

De fractievoorzitters in Bellingwedde hebben in meerderheid besloten dat burgemeester Engbert Drenth mag blijven zitten. De burgemeester is – naar nu bekend is geworden – vorige week aangehouden met een alcoholpromillage van 1,3 in zijn bloed.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De burgemeester van Bellingwedde, met 23 dienstjaren een van de langstzittende burgemeesters in de provincie Groningen, werd vorige week aangehouden op de A7 bij Scheemda.
Het alcoholpromillage was zo hoog dat hij zijn rijbewijs onmiddellijk moest inleveren De heer Drenth verklaarde dat hij na een bezoek aan Uithuizen vier glazen whisky had gedronken.
De kwestie is donderdagavond besproken in een vergadering van voorzitters van de gemeenteraad in Bellingwedde. Deze besloten dat Drenth – die zeer gezien is in zijn gemeente en een uitstekende staat van dienst heeft - aan kan blijven als burgemeester. Ze zien de misstap van de burgemeester ook als een persoonlijk drama voor de burgemeester. Deze heeft toegegeven problemen te hebben met overmatig alcohol-gebruik. Hij heeft t0egzegd daarvoor behandeling te zoeken.