nieuws

25 nov 2001, 00:12

Burgemeester Bedum trad niet op tegen Groningse ‘Dutroux’

Burgemeester Everts van Bedum heeft geen maatregelen genomen tegen een Groninger die er van wordt verdacht jongens op gruwelijke wijze te hebben mishandeld. Volgens een artikel in het Nieuwsblad van het Noorden van vrijdagmiddag zag de burgemeester af van ingrijpen ‘omdat er geen sprake was van maatschappelijke onrust’

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Volgens het artikel in het Nieuwsblad van hget Noorden van vanmiddag wist burgemeester mr. drs. W.H. Everts van Bedum al langer van de bizarre zedenzaak in het dorp Zuidwolde, waarbij de 43-jarige G. van D. uit het dorp negen jaar lang zeker vijf jongetjes van tien tot dertien jaar seksueel misbruikte en mishandelde. Omdat er geen sprake was van maatschappelijke onrust, zag de gemeente ervan af in te grijpen.
De basisscholen in de gemeente wisten daardoor tot donderdag van niets over de activiteiten van de pedofiel, die zijn slachtoffers compleet had afgericht. Als hij langs hun ouderlijk huis reed en claxonneerde, kwamen zij direct voor seks naar hem toe. De dader richtte zich met name op jongens uit gebroken gezinnen, die hij zorgvuldig uitzocht, aldus het Nieuwsblad. Meer informatie daarover is te vinden op de website van deze krant.