nieuws

06 mrt 2003, 00:12

Burgemeester Annemarie Jorritsma wil Delfsail tot landelijk top-evenement maken

De ‘Dynamische Vrouwen’ Jorritsma en Blijdorp zijn vastbesloten het best bewaarde geheim van Delfzijl te onthullen deze zomer. Te lang was ‘DelfSail’ voornamelijk bekend in het noorden van Nederland. Het duo, de waarnemend burgemeester van Delfzijl en de directeur van DelfSail, hebben elkaar gevonden in hun ambities om het àndere gezicht van Delfzijl te laten zien.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

DelfSail, het àndere en grootse, internationale Sailevenement van Nederland vindt deze zomer voor de 4e keer plaats, na eerdere edities in 1986, 1991 en 1998 . Met ruim 650.000 bezoekers was DelfSail’98 het best bezochte, niet-jaarlijkse evenement in Nederland, hetgeen overigens door een Amsterdams onderzoeksbureau werd vastgesteld. DelfSail heeft dezelfde ingrediënten als haar zuster Sail Amsterdam, maar vindt plaats in een geheel eigen ambiance. Met tenminste hetzelfde aantal Tall Ships, afkomstig uit de gehele wereld waaronder landen als Mexico, Brazilië, Colombia en Indonesië.
Na alle turbulente berichten rond de havenplaats Delfzijl, is dit het ultieme moment om als bezoeker zelf vast te stellen, dat DelfSail het grootste geheim van Nederland is, van 10 – 14 juli 2003. Op nota bene slechts 30 minuten rijden vanaf Groningen en ……….maar 2 uur vanaf Amsterdam! Als dat geen verrassing is. Als het aan Jorritsma en Blijdorp ligt, zal Nederland deze zomer zelf gaan ontdekken wat de echte geheimen zijn van Delfzijl en wat de charme is van deze noordelijke havenplaats, gelegen in de prachtige provincie Groningen. Niet voor niets riep Annemarie Jorritsma: “in naam van Oranje, allemaal naar DelfSail komen deze zomer” toen zij te gast was in het programma RUR afgelopen week. De stad Groningen kent haar ‘Fatale Vrouwen’, Delfzijl haar ‘Dynamische Vrouwen’. In een DelfSail met duizenden ‘Dynamische Mannen’ vanuit de gehele wereld. Nog vier maanden te gaan tot de onthulling van dit geheim: DelfSail 2003, 10 – 14 juli. Ervaar het zelf: DelfSail 2003 is niet te evenaren!