nieuws

14 mrt 2009, 12:12

Bulgaarse vrouw acht jaar lang seksueel uitgebuit

De politie Groningen heeft met de arrestatie van een 36-jarige Bulgaarse man een mensenhandelzaak opgelost. De Bulgaar wordt ervan verdacht een 31-jarige landgenote acht jaar lang tot prostitutie te hebben gedwongen. De vrouw werd al die tijd gedwongen om al haar inkomsten af te staan aan de verdachte. De politie schat dat het in totaal gaat om een bedrag van ongeveer twee miljoen euro.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie deed ruim vier maanden onderzoek naar de zaak, die aan het licht kwam toen het Regionaal Uitbuiting en Interventie Team (RUIT) van de politie een tip kreeg dat de Bulgaarse slachtoffer van mensenhandel was. De Bulgaarse was in 2000 geronseld door haar 36-jarige landgenoot en moest zich gedwongen prostitueren in de Groningse rosse buurt. Dat ging volgens de politie gepaard met mishandeling, verkrachting en bedreiging. De 36-jarige verdachte werd uiteindelijk op 22 januari aangehouden in een woning in de Groningse rosse buurt.

Volgens de Groningse politie werd er gedurende het onderzoek intensief samengewerkt met de Bulgaarse politie. Zo zijn in samenwerking met de lokale politie meerdere betrokkenen gehoord en heeft de Bulgaarse justitie een deel van de eigendommen van de man in beslag genomen.