nieuws

17 mrt 2010, 09:09

'Brandweermannen staan huilend brand te blussen'

De brand dinsdagavond in Veendam heeft gezorgd voor een enorme impact op zowel de Veendammers als op het brandweerkorps van Veendam. Want de dappere brandweerlieden waren pas sinds maandag weer operationeel, na het overlijden van hun collega Wiebe de Vries bij een eerdere vuurhaard. Deze nieuwe brand viel hen rauw op hun dak, zo bleek wel: 'Hoor van getuigen ter plaatse dat brandweermannen Veendam huilend de brand staan te blussen. Verlies collega en nieuwe brand komen hard aan.' Dat twitterde rjdolislager even na het uitbreken van het vuur.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Alleen daarom al kregen de brandweermannen veel waardering van de honderden omstanders. En zij waren niet de enige. "Dit is voor het korps natuurlijk wel heel bizar", zei de woordvoerder van de hulpverleningsdienst ter plekke. "De brand vorige week heeft veel impact gemaakt op het korps. Ze zijn sinds maandag weer operationeel en ze kunnen hier hun werk weer op normale manier uitvoeren."

Een greep uit de vele tweets die naar aanleiding van de brand verschenen.

michelmirjam: Weer brand in centrum Veendam lees ik net op nu.nl, dan heeft de politiepost in de kerkstraat ook niet geholpen.