nieuws

10 jan 2014, 08:08

Brandweer redt vrouw uit bovenwoning stad

De brandweer heeft vanochtend vroeg een vrouw gered uit een bovenwoning aan de Oppenheimstraat, waar brand uitgebroken was.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De melding kwam om zes uur bij de brandweer binnen. Omdat meteen duidelijk was dat er nog een persoon in de woning aanwezig was, is direct op middelbrand uitgerukt.

De bewoonster heeft zelf de brandweer gebeld. Ze was wakker geworden van het geluid van de rookmelder. Ze zag rook uit de woonkamer komen waarop ze weer naar haar slaapkamer op de eerste verdieping ging. Ze hield ondertussen de centralist van de alarmcentrale aan de telefoon.

De brandweer heeft de vrouw met een ladder, aan de achterkant van de woning, in veiligheid weten te brengen. Aan de voorzijde heeft de brandweer de woning betreden en de brand die woedde in de kamer op de begane grond geblust. In de woonkamer heeft een bankstel in brand gestaan. De woning heeft veel rook, roet en waterschade opgelopen.

Binnen een half uur was de brand onder controle en omstreeks 06:30 uur kon het sein brand meester worden gegeven. De woning is geventileerd en er is een nacontrole uitgevoerd.

De bewoonster is ter plaatse gecontroleerd door ambulancepersoneel. Het was niet noodzakelijk haar te vervoeren naar het ziekenhuis. Ze is opgevangen bij vrienden in de straat.