nieuws

12 feb 2014, 10:10

Brandweer redt bewoner uit brandende woning in Ter Apel

 De Groningse brandweer heeft vanmorgen een bewoner van een huis in Ter Apel uit een zeer rokerige brandende woning gered. De man was ingesloten door rook.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Vanmorgen omstreeks half negen werd de brandweer van Ter Apel gealarmeerd voor een woningbrand aan de Ds. Fleischerstraat in Ter Apel. Er was nog een persoon in de woning aanwezig en daarom is direct naar middelbrand opgeschaald, wat betekent dat de brandweer van Stadskanaal ook is opgeroepen.

 

De bewoner had de brand zelf gemeld en is in de woning naar een veilige plek gegaan: de 1e verdieping. De brand bevond zich op de begane grond en ging gepaard met veel rook. Door snel optreden van de brandweer kon de bewoner uit de woning gehaald worden. Door middel van het ventileren van de woning, werd een rookvrije route gecreëerd en kon de bewoner worden bereikt. Tegelijkertijd was een ladder geplaatst waar de bewoner direct naar werd begeleid om de woning te verlaten. Ook de twee katten van de bewoner zijn in veiligheid gebracht. De brand in de woning was klein en vlug onder controle.

 

De bewoner is in verband met rookinhalatie uit voorzorg gecontroleerd door ambulancepersoneel en daarvoor meegenomen naar het ziekenhuis. Rond 09:00 uur keerden de brandweervoertuigen terug naar de kazerne. Salvage komt ter plaatse voor het afhandelen van de schade. De politie doet onderzoek naar de brandoorzaak.