nieuws

18 feb 2009, 08:08

Brand legt shoarmazaak Oude Pekela in de as

Een uitslaande brand heeft vanochtend vroeg een shoarmazaak aan de Feiko Clockstraat in Oude Pekela in de as gelegd. Bij de brand hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan. Het pand moet als verloren worden beschouwd.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand werd rond 05.00 uur bij de Gemeenschappelijke Meldkamer in Groningen gemeld door een voorbijganger. Terwijl de brandweer van Oude Pekela met een tankautospuit onderweg was, werd duidelijk dat de brand uitslaand was. Daarom werd snel opgeschaald naar 'middelbrand'. De brandweer van Nieuwe Pekela rukte vervolgens eveneens met een tankautospuit uit.

Ter plaatse bleek het pand inmiddels volledig in brand te staan. De brandweer kon daarom niets anders meer doen dan het voorkomen van uitbreiding van de brand naar naastgelegen panden. Omdat de kans daarop reëel was, werd ook de hoogwerker van brandweer Winschoten ingeschakeld.

De brandweer slaagde erin de naastgelegen panden te behouden. Omstreeks 06.15 uur kon dan ook het sein 'brand meester' gegeven worden. De brandweer heeft nog wel enige tijd nodig gehad voor nabluswerkzaamheden. Naar de oorzaak van de brand wordt onderzoek gedaan.