nieuws

19 jun 2010, 10:10

Brand in isolatietank bij bedrijf Hoogkerk

Bij een bedrijfsbrand aan het Hoendiep in Hoogkerk heeft de brandweer voorkomen dat een opslagtank met circa 500 ton vloeibare bitumen volledig in vlammen is opgegaan. Vrijdagavond laat kregen de hulpdiensten een melding van de bedrijfsbrandweer dat de isolatie rondom één van de tanks vlam had gevat.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het vuur was voor de brandweer lastig te bereiken. In eerste instantie is ingezet op het zoveel mogelijk nathouden van de tank. Door een kraan in te zetten, kon de buitenlaag van de tank worden verwijderd. Op dat moment was er al geen vuur en rook meer te zien. Nadat een deel van de tank was ontmanteld, konden de laatste smeulende resten isolatie worden geblust.

Uit voorzorg was Brandweer Groningen aanwezig met twee tankautospuiten, een autoladder, een schuimblusvoertuig en de dompelpomp. Om 0.30 uur kon het sein 'brand meester' worden gegeven en werd er overgedragen aan de bedrijfsbrandweer. Er zijn bij de brand geen gevaarlijke stoffen vrijgekomen en er hebben zich ook geen persoonlijke ongevallen voorgedaan.