nieuws

11 dec 2007, 17:05

Brand in buurdorp ’t Zandt blijkt aangestoken

De brand maandagavond in een leegstaande vakantiewoning in Godlinze, een dorp op steenworp afstand van ’t Zandt, blijkt aangestoken. Dat heeft de politie woensdag bevestigd. Volgens de politie is het nog niet duidelijk of er een verband is met de brandstichtingen in ’t Zandt, dat al enkele maanden geteisterd wordt door een pyromaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uit onderzoek van de technische recherche is gebleken dat de brand in het huisje is aangestoken. Op wat voor manier dat is gebeurd, wil de politie niet kwijt.

Inmiddels is duidelijk dat bij één van de brandstichtingen in ’t Zandt een kindersokje van Bob de Bouwer is gebruikt. Volgens de politie was het sokje op zo’n manier neergelegd dat het er voor zou moeten zorgen dat het vuur zou overslaan naar ander brandbaar materiaal. Op de regionale zender RTV Noord verschijnt dinsdagavond voor de tweede keer sinds de pyromaan actief is, een extra uitzending van Opsporing Noord. Door in dit programma een foto van het sokje te tonen, hoopt de politie meer informatie over de dader boven tafel te krijgen.