nieuws

19 apr 2009, 11:11

Brand Farmsum had technische oorzaak

De grote brand die zaterdagochtend autobedrijf Century in Farmsum in de as legde, is ontstaan door een technisch mankement. Dat maakte de politie zondag bekend. De brand past daarom niet in de reeks brandstichtingen die Oost-Groningen de afgelopen weken teistert.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Surveillerende agenten ontdekten de brand zaterdag rond half vijf 's ochtends en alarmeerden meteen de brandweer. Deze rukte met groot materiaal uit, maar kon niet voorkomen dat een groot deel van het pand door het vuur werd verwoest. De werkplaats en de showroom liepen enorme rook- en waterschade op. In zowel de werkplaats als de showroom stonden veel nieuwe auto's. Persoonlijke ongelukken deden zich niet voor.

Wat precies de oorzaak is geweest van de brand is volgens de politie niet meer te achterhalen. ,,Daarvoor is de schade te groot. Er zijn in ieder geval geen sporen gevonden van brandstichting of braak’’, aldus een woordvoerder. De brand in Farmsum is de elfde in korte tijd in Oost-Groningen. In Appingedam brandde vrijdag een monumentale molen af en woensdagochtend legde een brand een ijssalon in Veendam in de as. Eerder woedde er brand in winkelcentrum Autorama in Veendam en moest de brandweer in korte tijd zeven branden in Menterwolde bestrijden. Bij geen van de branden deden zich persoonlijke ongelukken voor.

De politie onderzoekt alle zaken, maar heeft nog geen bewijs gevonden voor een verband tussen de incidenten. De gemeente Menterwolde organiseert wel de komende tijd een aantal spreekuren waar verontruste buurtbewoners terecht kunnen met hun vragen.