nieuws

30 jan 2003, 00:12

BRAND BIJ PHILIPS STADSKANAAL ONDER CONTROLE

Bij Philips Stadskanaal, fabrikant van halfgeleiders, woedde donderdagmiddag een grote brand. Het is de tweede keer in korte tijd. Met Kerstmis veroorzaakte een brand een miljoenenschade. De brandweer kon om kwart voor twee het sein brand meester geven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Korpsen uit Stadskanaal, Vlagtwedde, Veendam en Groningen werden ingeschakeld om de brand te bestrijden. De brand ontstond in het kantoorgedeelte en sloeg over naar de hallen die sinds de brand met Kerstmis leegstaan. Hoe de brand kon ontstaan wordt nog onderzocht. Wegens de hevige rookontwikkeling zijn een aantal straten in de omgeving is afgezet.
Omdat er asbest vrijkwam patrouilleerde de politie in de omgeving en adviseerde mensen ramen en deuren gesloten te houden, meldt een woordvoerster van de hulpverleningsdienst donderdagmiddag. Het asbest zit in isolatieplaten in de wanden. De sneeuwval zorgde er voor dat de asbestdeeltjes snel neersloegen. Bij de brand liep een brandweerman een gebroken been op. Een basisschool in de directe omgeving werd ontruimd.