nieuws

24 aug 2011, 13:01

Bram Moszkowicz bij 28 Augustus lezing vervangen door Geert-Jan Knoops

Komende zaterdag 27 augustus aanstaande vindt de eerste 28 Augustus lezing ‘nieuwe stijl’ plaats. Het traditionele debat maakt plaats voor een lezing. De geplande gastspreker, mr. Bram Moszkowicz, heeft laten weten dat hij om persoonlijke redenen de lezing helaas niet kan verzorgen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Voor hem in de plaats is mr. Geert-Jan Knoops bereid gevonden naar Groningen te komen om zijn plaats in te nemen. Mr. Knoops is in Nederland vooral bekend van de Puttense moordzaak en meer recent van de verdediging van Marco Kroon.


Ook de lezing van mr. Knoops zal over het thema ‘vrijheid’ gaan, waarbij de heer Knoops zijn eigen accent en invalshoek zal kiezen.
 

De lezing is vrij toegankelijk voor publiek en vindt plaats van 11.30 to 12.30 uur in het Academiegebouw van de Rijksuniversiteit Groningen, Broerstraat 5 te Groningen.

Over de spreker:


Geert-Jan Knoops is advocaat en hoogleraar internationaal strafrecht aan de Universiteit van Utrecht. Hij kreeg landelijke bekendheid toen hij vrijspraak bewerkstelligde voor de twee vermeende daders in de Puttense moordzaak en de zaak Eric O. waarover hij het boek ‘Het tweede schot’ schreef.