nieuws

20 jun 2002, 00:12

Boze taxichauffeurs trekken op naar redactie DvhN

Tientallen boze taxichauffeurs van taxibedrijf Seubers zijn vanmorgen rond tien uur uit Emmen vertrokken richting de redactie van het Dagblad van het Noorden in Groningen. Daar boden ze een petitie aan de hoofdredacteuren Geertjan Laan en Jan Bonjer. Volgens Bonjer had de krant eerder gevraagd om wederhoor van de directie van het Taxibedrijf. Maar dat wilde toen geen weerwoord geven.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het Dagblad kwam de laatste dagen met een aantal artikelen waarin klanten en oud-werknemers zich beklagen over de slechte service en de lage veiligheidsnormen van het Emmer taxibedrijf. Volgens verschillende oud-chauffeurs worden de taxi’s niet goed onderhouden en worden mankementen te laat gerepareerd.
Advocaat A. Kerstholt laat namens de directie van Seubers weten dat de artikelen zoveel feitelijke onjuistheden zouden bevatten en zo zouden eenzijdig zijn, dat het geen zin heeft erop te reageren. ,,Wat de directie vooral stoort is dat de krant elke keer juist als Seubers een nieuwe order binnensleept, met dit soort negatieve berichten komt”, aldus Kerstholt. De directie overweegt nog of zij het Dagblad van het Noorden aansprakelijk zal stellen voor eventuele opgelopen schade door de berichtgeving.
Redacteur Jan Venema liet weten zeer veel bronnen te hebben geraadpleegd. Hij blijft dus achtter de kern van zij artikelen staan. 'De waarheid kan soms had aankomen', zo liet hij weten.