nieuws

20 jun 2002, 00:12

Boze taxichauffeurs doen beklag bij redactie DvhN

Ongeveer tachtig boze taxichauffeurs van taxibedrijf Seubers uit het Drentse Aalden zijn donderdagochtend op bezoek geweest bij de redactie van het Dagblad van het Noorden in Groningen. Daar hebben zij hun ongenoegen geuit over de in hun ogen negatieve berichtgeving over het taxibedrijf.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De chauffeurs hadden rond elf uur een gesprek met hoofdredacteur J. Bonjer en de betrokken journalist en keerden na een half uur weer terug naar huis. Zij deden hun beklag over een groot stuk in de zaterdagkrant, waarin oud-werknemers de lage veiligheidsnormen van het taxibedrijf bekritiseren. De chauffeurs vinden de berichtgeving eenzijdig en onjuist.
Hoofdredacteur J. Bonjer zegt begrip te hebben voor de opwinding van de chauffeurs, maar volgens hem valt de krant niets te verwijten. ,,De journalist heeft eerst een gedegen onderzoek gedaan en we hebben Seubers twee dagen de tijd gegeven om te reageren. Daar gingen ze niet op in.”, zegt Bonjer.
Vanmiddag heeft de directie van Seubers een afspraak met de hoofdredactie. De directie overweegt nog of zij het Dagblad van het Noorden aansprakelijk zal stellen voor eventueel opgelopen schade door de berichtgeving. Seubers is met 350 werknemers de Drentse markleider in het bijzonder vervoer.