nieuws

27 mei 2010, 10:10

Boze Stadskanaalster gooit sluis aan de ketting

Een boze Stadskanaalster heeft donderdagochtend de Schutsluis het Eerste Verlaat in Stadskanaal aan de ketting gelegd. Ze is boos op de gemeente omdat de werkzaamheden aan de nabijgelegen brug veel tijd in beslag nemen. Doordat de brug niet kan worden gebruikt, moeten de vrouw en andere omwonenden omrijden.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Er wordt al langere tijd aan de brug bij de sluis gewerkt. Volgens een woordvoerder van de gemeente is het een secuur werk omdat de brug een monument is. “Er is helaas enige overlast en we proberen het karwei zo snel mogelijk af te maken”, legt hij uit.

De vrouw liet op de radio weten dat zij en andere omwonende veel overlast hebben van de stremming. Volgens eigen zeggen moet ze kilometers omrijden en liggen er op de route veel drempels. De zegsman van de gemeente reageerde desgevraagd dat de bewoners inderdaad moeten omrijden, maar dat de overlast niet zo groot is als de vrouw doet voorkomen.

De ketting zorgde niet voor grote overlast voor het vaarverkeer. De gemeente gaf al snel opdracht aan de sluiswachten om de ketting door te knippen.