nieuws

04 nov 2008, 21:09

Bouw Groninger Forum vertraagd: D66 wil meer duidelijkheid

Het prestigieuze Groninger Forum zal niet in 2012, maar pas in 2015 haar deuren openen. Dat schrijft het D66 gemeenteraadslid Elco van der Wilt, in zijn weblog: ‘Van der Wilt, slaat op tilt’, te vinden in de DSG. Volgens het Groningse gemeenteraadslid heeft het college van B en W van Groningen volledige bouwtekeningen voor het Forum teruggestuurd naar de architect. D66 is een fervent voorstander van de komst van het Forum, en betreurt de vertraging daarom zeer. D66 vindt dat nog zeer veel zaken voor het Groninger Forum ongewis zijn en dat daar nu snel duidelijkheid over moet komen. Van der Wilt:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘De conceptbegroting is er en daar staat weer veel in. Een aantal goede zaken zoals het niet doorlaten gaan van de OZb verhoging voor de sport of het bouwen van duurzame scholen, maar ook een aantal zaken die dit college laat liggen. Zoals nu eens echt werk maken van nieuwbouw voor studentenhuisvesting of een dekkend netwerk aan vensterscholen in de stad.
Wat mij tot nog toe echt opviel is het volgende kleine zinnetje: “Naar het zich laat aanzien, zal het Forum niet in 2012 maar in 2015 haar deuren openen.”


Er treedt vertraging op en niet zo een klein beetje ook. Twee jaar vertraging. Nergens vermeldt het college waarom. Wel weten we dat het college de voorlopige bouwtekeningen heeft teruggestuurd naar de architect. Er zou iets zijn met de complexe dakconstructie. Dit roept bij mij en bij de fractie van D66 grote zorgen op. Hoe zit het met de voortgang? Welke extra kosten brengt dit met zich mee? Wie betaald deze extra kosten? Hoe zit het met de bouw van de Noordwand, loopt dat ook vertraging op? Er is al een complete staande organisatie opgebouwd met een flink aantal werknemers, wie betaald deze organisatie als er nog geen Forum is?


Kortom zorgen, die de onheilspellende kortheid van het zinnetje alleen maar groter doet maken. Het wordt tijd dat het college klare wijn schenkt. Laten we wel wezen, het definitieve ja voor het Forum is nog steeds niet gegeven door de raad. Deze vertraging draagt daar niet aan bij, ook niet bij een fervent voorstander van het Forum zoals wij.’


(www.dsg.nl)