nieuws

27 mei 2002, 00:12

Bouw FC Groningen stadion vertraagd; bouwers vrezen verliezen

De bouw van het nieuwe stadion van FC Groningen levert vertraging op. Volgens een bericht vanmorgen in het Dagblad van het Noorden durven de projectontwikkelaars de bouw van het landelijk unieke stadion plotseling niet meer aan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vier projectontwikkelaars die het stadion zouden bouwen, hebben het licht nog niet op groen gezet. Volgens de voorzitter van de NV Euroborg, drs. Roel Vos, vrezen de bouwers verliezen te lijden op het project. Het unieke van het nieuwe Groningse voetbalstadion schuilt hem in het feit dat het stadion wordt gebouwd in combinatie met kantoren. De bouwers willen meer zekerheid dat deze kantoren ook daadwerkelijk verhuurd zullen worden.
Vos laat weten zich wel voor te kunnen stellen dat de bouwers meer zekerheid wensen. ‘Het is jammer dat de definitieve goedkeuring nu is uitgesteld. Maar ik ben er van overtuigd dat we er wel uit zullen komen’, zei Vos vanmiddag voor Radio Noord. Volgens Vos is het uitstel teleurstellend zowel voor FC Groningen als voor de N.V. Euroborg. ‘Maar er zijn nu eenmaal veel spelers in het veld die bij het nieuwe stadion zijn betrokken. En dan is het niet eenvoudig alle neuzen dezelfde richting in te krijgen. Maar het zal zeker wel lukken’, aldus Vos. Hij gaat er vanuit dat het nieuwe stadion eind 2004 in gebruik genomen kan worden.