nieuws

17 okt 2002, 00:12

Borstlap completeert Marathon 2002

Het Michiel Borstlap Trio completeert het programma van Marathon 2002, hét jazz-en-meer-festival van Noord-Nederland. De Marathon wordt op 18 en 19 oktober in de Oosterpoort in Groningen gehouden. Op zaterdag verzorgt de NPS op radio vier een live-uitzending van de optredens. Hoofdact is George Duke.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De vrijdagavond start met een optreden van violist Oene van Geel, die speciaal voor deze avond een programma samenstelde én een begeleidingsband bijeenbracht. Rond tien uur betreedt het Finse Alamaailman Vasarat het podium, om het publiek te verrassen met hun punky, jazzy geluid. De groep gebruikt hiervoor drums, cello, koper en orgel. Het engelse improvisatie trio Azilut! heeft de moeilijke taak om het optreden voor jazz- funk- en soullegende George Duke te verzorgen. Duke staat voor het eerst in tien jaar solo op het podium en is de hoofdact van Marathon 2002.
Op zaterdag is George Duke opnieuw te zien, als openingsact van de avond. Dit keer worden een aantal van zijn composities uitgevoerd door het Metropole orkest. Duke wordt bijgestaan door Lilian Vieira van Zuco 103. Daarna is het de beurt aan het Michiel Borstlap trio. De Noorse band KrØyt is met haar multimedia-aanpak een graag geziene gast op jazz-festivals.
Het Cuong Vu Trio staat garant voor een bijzondere afsluiting van Marathon 2002. De van oorsprong Vietnamese Cuong Vu heeft een unieke, eigen stijl. Hij ging op zoek naar een nieuwe rol voor de trompet, en liet zich hierbij inspireren door Beethoven en Schönberg.