nieuws

11 mei 2002, 00:12

Boom & Aarde kunnen Giro niet verbieden

De Giro wordt niet langer bedreigd door een verbod door de rechter. Een bezwaarschrift van de Stichting Boom en Aarde, dat verzocht tot het verbieden van de Giro, is verworpen. Dit bleek woensdag.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Boom en Aarde diende woensdag het bezwaarschrift in tegen de start van de Giro d’Italia op 11 mei. De stichting vreest dat de vele bezoekers ‘een slachting’ zullen aanrichten tegen de in het gras levende insecten. Volgens Jacob de Jong van Boom en Aarde zijn insecten ook het beschermen waard. “Op de grasveldjes die straks vertrapt worden, leven miljoenen insecten. Daar moet je respect voor hebben”, aldus de Drentse natuurbeschermer vorige week.
De voorzieningenrechter in Groningen boog zich woensdag over het bezwaarschrift. Niemand gaf de klagende partij een reële kans op het halen van het gelijk, maar je weet het natuurlijk maar nooit. De Jong heeft eerder bezwaar aangetekend tegen verbouwingsplannen voor het kroonprinselijk landgoed De Horsten in Wassenaar, omdat daarvoor bomen gekapt moeten worden. Hij was de enige burger van het koninkrijk die zo’n stap zette.