nieuws

25 nov 2007, 13:01

Boerenjongens plegen vernielingen met tractor

De Regiopolitie Groningen is op zoek naar jongens die zich afgelopen nacht helemaal hebben uitgeleefd met een tractor.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De politie onderzoekt vernielingen op en aan een speelveldje aan de Golden Raand in Oldekerk en zoekt getuigen. Een buurtbewoner hoorde omstreeks 01.00 uur een tractor rijden op het speelveldje en was hiervan wakker geworden. Hij trok zijn kleren aan en is een kijkje gaan nemen. Op het speelveldje bleken een aantal bankjes omver te zijn gereden.

En in het speelveldje zaten enorme bandensporen. Hij zag in de verte de achterlichten en is er achteraan gefietst. De tractor reed via de Kuzemerweg in de richting van het AOC Terracollege. Bij de school wist hij de tractor in te halen en zag dat er twee jongens in zaten.

De alerte bewoner probeerde de cabinedeur open te krijgen, maar dat lukte niet. Hij moest zelfs nog uitwijken om niet in botsing te komen met de tractor. De tractor is weggereden in de richting van Niekerk. Agenten hebben in de omgeving nog gezocht naar de tractor, maar dat leverde helaas niets op. Volgens de getuige gaat het om een twee-wiel-aangedreven rode Case tractor met een gesloten cabine.