nieuws

30 sep 2009, 09:09

Boekenwurm moet 5000 boeken uit huurwoning halen

Boekenwurm Hans Bauer uit Groningen moet binnen twee weken al zijn vijfduizend boeken uit zijn woning halen. Dat heeft de rechtbank in Groningen dinsdag bepaald.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De verhuurder van de woning, woningcorporatie Patrimonium, was naar de rechter gestapt omdat de situatie in het huis van Bauer onleefbaar en brandgevaarlijk zou zijn.

De rechter stelde de corporatie in het gelijk, zo bevestigde Bauer dinsdag. Wat de leesfanaat nu met zijn boeken gaat doen, is nog niet bekend. Zijn plan om een eigen boekenwinkeltje te beginnen, is in ieder geval van de baan. ,,Mijn plezier is nu wel vergald. Waarschijnlijk verkoop ik een deel en sla ik de rest ergens op”, laat hij weten.

Overigens zegt Bauer zich wel enigszins in de uitspraak te kunnen vinden. ,,Het is inderdaad een beetje een uit de hand gelopen hobby. Maar onleefbaar zou ik mijn huis nog niet willen noemen. Ik heb nog twee stoelen om op te zitten: een voor mezelf en een voor bezoek.”

Eerder al haalde de Groninger op last van de corporatie zo’n vierduizend boeken uit zijn huis. De boekenwurm leest volgens eigen zeggen alles wat los en vast zit. ,,Met uitzondering van Science Fiction.”