nieuws

10 jun 2002, 00:12

Boekenroutes ‘De magie van het boek’ door de provincie

De literaire manifestatie ‘De magie van het boek’ reikt verder dan alleen tot in de Groningse binnenstad. Ook in de provincie worden de nodige festiviteiten georganiseerd. Wandelingen, autotochten en exposities door en in de provincie vormen slechts een greep uit het aanbod aan literaire uitstapjes.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Zo leidt een 12 kilometer lange wandeltocht u op 8 juni door het Reitdiepdal. Uitgangspunt voor de route zijn de wandelingen die de bekende Groningse schrijver Belcampo zelf jaren terug heeft gemaakt. Deze tocht, ‘De Wondere Wereld van Belcampo’, gaat van Winsum, via Garnwerd en Oostum, naar Sauwerd. Onderweg worden de wandelaars in het authentiek 19e eeuwse café Hammingh (Garnwerd) opgewacht door Jean-Paul Franssens en Jean Pierre Rawie, die oude herinneringen aan Belcampo zullen ophalen.
De autotocht ‘Boeren en Boeken’ gaat op diezelfde dag door Noordwest Groningen. Mobiele literatuurliefhebbers kunnen deze tocht op eigen gelegenheid ondernemen. De rit gaat langs het gemeentehuis in Leens, waar een expositie is over boeren en boeken. Ook kan de museumboerderij van Borg Verhildersum te Leens worden aangedaan. De tocht eindigt in proefboerderij Kollumerwaard te Munnekezijl, waar een tentoonstelling over akkerbouw te bezichtigen is.