nieuws

11 mei 2002, 00:12

Boek over Fortuyn ook uit Groningse boekhandels verdwenen

Ook de Groningse boekhandels stoppen per direct met het verkopen van het boek ‘De puinhopen van Pim Fortuyn’. De cabaretiers Peter Heerschop, Viggo Waas en Hans Sibbel hebben na de moord op Fortuyn besloten hun boek uit de handel te nemen.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Uitgever Vassallucci heeft alle boekhandels in Nederland gevraagd geen exemplaren van het boek meer te verkopen. In het satirische werk dienden de drie cabaretiers Pim Fortuyn van repliek op zijn essay ‘De puinhopen van acht jaar paars’.
,,We zijn met het boek het debat met Fortuyn aangegaan, zoals dat in een democratie moet kunnen’’, stelt Waas. ,,Hij debatteerde op zijn manier, wij deden dat als cabaretiers in grapvorm. Maar na die verschrikkelijk moordaanslag heeft een discussie met hem ook geen zin meer. We voelen ons verplicht aan hem het boek uit de handel te nemen.’’
In ‘De puinhopen van Professor Pim’ analyseerden de cabaretiers op ludieke wijze de ideeën die Fortuyn in zijn boek presenteerde. De analyse bevatte tevens een voorleesverhaal, waarin het fenomeen Fortuyn voor kinderen werd verklaard. Van het boek waren in anderhalve week tijd 23 duizend exemplaren verkocht.
De cabaretiers van NUHR gelastten maandag al de voorstelling van hun programma Hangplek af. Volgens hen valt met een aanslag op de democratie de basis voor alle cabaret weg.