nieuws

21 aug 2008, 10:10

Blunder bij belijning nieuwe provinciale weg

Bij de renovatie van de ongeveer 30 kilometer lange Eemshavenweg (N46)tussen Groningen en de Eemshaven is een kostbare fout gemaakt. De belijning aan weerszijden van de weg, de N46, staat 15 centimeter te dicht op de berm, waardoor levensgevaarlijke situaties kunnen ontstaan.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Normaal gesproken hoort er tussen de buitenste lijn en de berm een afstand van minimaal 25 centimeter te zitten. Op de nieuwe Eemshavenweg, die pas weer enkele weken open is, bedraagt die afstand slechts 10 centimeter.


De provincie Groningen, eigenaar van de weg, heeft inmiddels borden langs de N46 geplaatst om automobilisten te waarschuwen. Ook hoopt de provincie de kans op schadeclaims, als gevolg van eventuele ongelukken, op deze manier te voorkomen.


Een woordvoerder van de provincie laat weten dat er hard naar een oplossing gezocht wordt. Waarschijnlijk moet alleen de belijning aangepast worden en hoeft de weg niet breder gemaakt te worden. Over de kosten die deze werkzaamheden met zich mee zouden brengen, is nog niets te zeggen, aldus de zegsman. 

 
Het is volgens hem nog niet bekend hoe de fout heeft kunnen ontstaan. Mogelijk is er niet goed gecommuniceerd tussen de provincie en de uitvoerder, of ligt de schuld bij de aannemer, zegt hij. Een en ander wordt momenteel door de provincie onderzocht.