nieuws

17 jun 2010, 14:02

Blauwe Stad blijft voorlopig klein gehucht: kavels tijdelijk uit verkoop

De provincie Groningen en de gemeente Oldambt hebben besloten het aantal kavels in de Blauwe Stad, beschikbaar voor de verkoop, drastisch terug te brengen. Het gaat om een tijdelijke maatregel Eerst zouden er 1480 kavels in de verkoop komen maar vanwege de ingezakte vraag op de woningmarkt wordt het aantal beschikbare kavels met 1100 verminderd. Deze kavels zullen tijdelijk worden gebruikt voor toeristische en recreatieve doeleinden. Dat heeft de provincie Groningen donderdag bekendgemaakt. Er komt geen ziekenhuis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Gedeputeerde Staten van Groningen hebben een nieuwe visie ontwikkeld op de toekomst van Blauwe Stad. Dat project was bedoeld om de regio oost-Groningen nieuwe impulsen te geven door ook hogere inkomensgroepen naar het gebied te lokken. De verkoop van de kavels gaat echter minder snel: er zijn tot nu 183 kavels verkocht.
Uit de nieuwe visie op Blauwe Stad blijkt dat provincie Groningen en de gemeente Oldambt nog steeds achter de oorspronkelijke uitgangspunten staan. Beide overheden gaan er vanuit dat de kavels op de langere termijn wel verkocht zullen worden.
Daarom stellen ze voor om Blauwe Stad eerst met een aantal maatregelen aantrekkelijker te maken. Zo zal de infrastructuur op orde worden gebracht. En moet Blauwestad herkenbaarder worden vanaf de snelweg A7. Ook komen er betere ontsluitingen van de woongebieden en wordt de bereikbaarheid via het water verbeterd. Ook komt nader onderzoek naar de mogelijkheid om er bijzondere woonvormen, hoogwaardige recreatiewoningen en duurzame woningconcepten re realiseren. ‘We hebben er vertrouwen in dat we op de langere termijn alle kavels uit het oorspronkelijke plan zullen verkopen, alleen duurt het langer dan gepland’, aldus een woordvoerder.