nieuws

06 okt 2010, 20:08

‘Blauwe blazer Joost Van Keulen (VVD) moet aftreden’

GeenStijl is onverwacht in de bres gesprongen voor wethouder Karin Dekker van GroenLinks. De discussie in Groningen over uitlatingen van Karin Dekker over ‘Bruin 1’ is ze bij Telegraaf-dochter Geen Stijl niet ontgaan. Tot grote schrik van Geen Stijl blijkt de VVD fractievoorzitter in Groningen Joost van Keulen namelijk al in 2007 een blog te hebben geschreven waarin hij er voor pleit ‘om Wilders te verbieden’. Daar balen ze van bij Geen Stijl, want van wie ze dat ook verwachtten: niet van Joost van Keulen. Daarom nemen ze deze keer niet Karin Dekker op de korrel, maar geestverwant Joost van Keulen. Die moet volgens Geen Stijl – waar ze meer gevoel voor humor hebben dan hun bazen van PowNed - z’n excuses aanbieden. Geen Stijl:

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

‘’Wel goedverdoeme! Geven wij een twitterende Groningse GroenLinks-muts van onder uit de zak omdat ze rancuneuze, onverkwikkelijke en zeer onverstandige teksten over Rutte I twitterde, blijkt de Groningse VVD'er Van Keulen nog een graadje erger.


Van Keulen, de bedenker van voornoemde kongsi "rancuneus, onverkwikkelijk en zeer onverstandig", pleitte in 2007 namelijk doodleuk voor een totaalverbod (soort van fotokopie) op Geert Wilders zelf. In het openbaar. Op zijn liberale weblogje. Hier nalezen (soort van fotokopie). Zeer zeker onverkwikkelijk zijn de ad hominems "blonde adonis" en "Geertje", rancuneus en onverstandig is natuurlijk de kop "Wilders moet verboden worden".

Zo'n kop kun je ironisch noemen, maar de vraag is of het betreffende weblog wel voldoende context biedt om haatzaaien uit te sluiten. Hoe dan ook, wij mogen de gedachtegangen van blauwe blazer Van Keulen dus best een beetje "bruin" noemen. Bruine gedachtegangen zijn niet erg, maar dan moet je niet gaan jammeren als zo'n GroenLinkse bakfietssmulbosmamma vervolgens terecht twittert dat bruin de heersende kleur is.

Daar heeft ze, zo terugkijkend op dit provinciale internetavontuurtje (kusje), wel een béétje gelijk in. Per ommegaande verwachten wij dan ook excuses plus het aftreden van VVD'er Van Keulen inclusief een standje van burgemeester Rehwinkel. Pronto! Stelletje omgekeerde Limburgers.’

 www.geenstijl.nl

 (Vraag van de GIC aan GeenStijl: Hoe is het met Real Madrid ?)