nieuws

06 sep 2010, 09:09

Wat is de beste onderneming van Groningen in 2010?

Drie bekende Groningse bedrijven zijn in de race voor de Groninger Ondernemingsprijs 2010. Welke drie dat zijn werd afgelopen week bekend gemaakt.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Bioclear, Fontana Bad Nieuweschans en de Dijkstra-groep zijn de drie genomineerden voor de Groninger Ondernemersprijs 2010. Juryvoorzitter gedeputeerde Hans Gerritsen maakte de namen bekend. Dit gebeurde tijdens een bijeenkomst bij Dorhout Advocaten in Groningen.

De Groninger Ondernemingsprijs wordt jaarlijks uitgeschreven door de provincie Groningen en de gemeente Groningen en bestaat naast de titel Groninger Onderneming van het jaar uit de Abel Tasman-penning. De jury staat onder leiding van de Groningse Gedeputeerde voor economische zaken Hans Gerritsen. Het is het dertiende achtereenvolgende jaar dat de penning wordt uitgereikt aan een bedrijf dat zich volgens de jury onderscheidt in onder meer strategie, originaliteit, kwaliteit en duurzaamheid.

Op voordracht van ondermeer gemeenten en bedrijvenverenigingen zijn dit jaar ruim 20 Groninger bedrijven aangewezen als kandidaten voor de Groninger Ondernemingsprijs. De jury boog zich de afgelopen maanden over de kandidatenlijst en bepaalde aan de hand van de criteria welke drie bedrijven uiteindelijk genomineerd werden.

Op donderdag 30 september vindt de uitreiking van de Abel Tasmanpenning plaats. De drie genomineerde bedrijven worden uitgenodigd om tijdens een televisie-uitzending vanuit Martiniplaza de apotheose live mee te maken.