nieuws

16 dec 2001, 00:12

Bijzonder Kerstconcert voor jong en oud in Eelde op 16 december

Voor de tweede keer zijn JACQUELINE DARMOIS (sopraan) en PIETER PILON (organist/pianist) in Eelde. Zij geven deze keer op zondag 16 december een bijzonder Kerstconcert voor jong en oud in de onlangs gerestaureerde, sfeervolle, verwarmde NH-kerk van Eelde.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het programma bestaat uit bekende kerstliederen uit o.a. Nederland, België, Frankrijk, Duitsland en Rusland. Het gevarieerde programma is ook geschikt voor schoolgaande kinderen Bij een aantal kerstliederen kan het aanwezige publiek meezingen. Jacqueline Darmois zelf licht de inhoud van de liederen toe. Jacqueline Darmois studeerde bij Jos Burcksen aan het Stedelijk Conservatorium te Groningen. Zij slaagde cum laude voor het eindexamen solozang. Daarna zette zij haar studie voort bij de sopraan Annette de la Bije en behaalde zij de Prix d’Exellence. Jacqueline ontwikkelde zich veelzijdig. Zo studeerde zij lied aan het conservatorium in Groningen en maakte deel uit van de operaklas van het Utrechts conservatorium.
Verder legde zij zich toe op oratoriumzang aan het Twentsch Conservatorium en concerteerde met vele symfo-nieorkesten en koren, waaronder het Philips Koor en het Brabants Orkest, waarmee zij vaak de Matthëus zong in de Grote Kerk van Breda en de Philipshal in Eindhoven. Ook zong zij in opera’s en concerten in Duitsland en werkte zij met het Brabants Orkest mee aan “Het Festival van Vlaanderen’. Pieter Pilon studeerde orgel bij Wim van Beek en piano bij Jan Marisse Huizing aan het Stedelijk Conservato-rium te Groningen. In 1988 behaalde hij het diploma uitvoerend musicus met onderscheiding voor orgel. Na het eindexamen piano volgde hij lessen bij Albert De Klerk, o.a. improvisatie. Momenteel studeert hij nog kerkmuziek aan het Koninklijk Conservatorium in Den Haag. Als cantor-organist is hij verbonden aan de Hervormde gemeente van Winsum-Obergum.