nieuws

14 sep 2012, 11:11

Bijna zestig bekeuringen bij grote verkeerscontrole

Bij een grote verkeerscontrole in Farmsum zijn donderdag 59 automobilisten op de bon geslingerd. De politie werkte samen met onder andere de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILenT), de belastingdienst, de Koninklijke Marechaussee en het Rijksdienst voor het wegverkeer (RDW). In totaal deden ruim 45 ambtenaren mee aan de controle.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

In totaal werden 640 voertuigen gecontroleerd. Alle automobilisten moesten een blaastest doen. Twee van hen bleken te diep in het glaasje te hebben gekeken. Negen automobilisten gingen op de bon omdat ze geen rijbewijs konden tonen; zes bestuurders hadden geen kentekenbewijs bij zich. Er werd drie keer een bekeuring uitgedeeld voor het niet dragen van de gordel en één boete voor een ongeldig rijbewijs. Voor onder andere technische gebreken, verkeerde ladingen het ontbreken van een tachograafschijf werden 23 boetes uitgedeeld.

Er werden ook negentien vrachtwagen met gevaarlijk transport gecontroleerd. De politie schreef meerdere bekeuringen uit, onder andere voor verkeerde papieren en het niet goed afschermen van de afsluiter van een tankauto.