nieuws

15 mei 2008, 09:09

Bijeenkomst voor gewonden brand Euroborg

De brandweer in Groningen heeft dinsdagavond een bijeenkomst gehouden voor slachtoffers en getuigen van de tribunebrand in de Euroborg. Dat maakte de GGD Groningen woensdag bekend. In het stadion van FC Groningen brak op zondag 13 april, vlak voor het begin van de wedstrijd Groningen-Ajax, brand uit op de tribune. Hierbij raakten 22 mensen gewond.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De avond, die werd gehouden in één van de businesslounges van de Euroborg, was vooral bedoeld om nazorg te bieden aan mensen die psychische problemen hadden overgehouden aan de brand. Volgens een woordvoerder van de GGD waren er zo’n vijftien personen aanwezig met wie door hulpverleners van onder andere Slachtofferhulp groepsgesprekken en individuele gesprekken zijn gevoerd. Bij vertegenwoordigers van de politie, brandweer en FC Groningen konden de slachtoffers terecht met hun vragen.

De GGD Groningen had voor de bijeenkomst in totaal 44 slachtoffers en getuigen persoonlijk uitgenodigd. Volgens de zegsman ging het hierbij om mensen die om uiteenlopende redenen bij de hulpverlenende instanties bekend waren. Omdat vermoedelijk nog niet alle slachtoffers bereikt zijn, wordt in de eerstvolgende nieuwsbrief van FC Groningen een oproep geplaatst. Hierin wordt getuigen gevraagd zich te melden zodat zij eventueel alsnog hulp kunnen krijgen.