nieuws

19 mrt 2002, 00:12

Bibliotheek Groningen geeft gratis Boekenweek-geschenk

Tijdens de Boekenweek die t/m 23 maart duurt, wordt in de Openbare Bibliotheek een Boekenweekgeschenk cadeau gedaan aan leners zolang de voorraad strekt. Het is tevens een wedstrijd waar in de stad Groningen een boekenbon mee gewonnen kan worden.Ook kan het publiek een eigen gedichtenbundel samenstellen via internet.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

Het boekje 'De Boekenweektest' bestaat uit illustraties van Peter van Straaten die 25 tekeningen maakte bij beroemde liefdesverhalen. Enkele voorbeelden van deze verhalen zijn 'Lolita', 'Turks fruit' ,' Romeo en Julia', ' Zout op mijn huid' enzovoorts. De lezer moet aan de hand van de tekening en een tekstfragment de goede titel vinden. Oplossingen kunnen ingeleverd worden bij de Openbare Bibliotheek en dan dingt men mee naar een prijsje.
In de Centrale Bibliotheek aan de Oude Boteringestraat is ook een pc beschikbaar waarop men een eigen persoonlijke gedichtenbundel samen kan stellen. Op de site www.komliefste.com staan ruim 500 liefdes gedichten waaruit gekozen kan worden. Deze geselecteerde gedichten worden tot een boekje gemaakt dat over enkele weken in de boekhandel klaar ligt - kosten zijn € 7,50.