nieuws

19 jul 2012, 10:10

Tiental Stadjers dakloos door brand Steentilstraat

Ongeveer tien mensen zijn hun woning verloren in de felle brand die gisteren woedde in de Steentilstraat. De rest van de circa dertig bewoners die uit voorzorg werden geëvacueerd kon 's avonds terugkeren naar huis.

Dit katern wordt mede mogelijk gemaakt door:

De brand ontstond gisterochtend rond 7.00 uur en werd gemeld als dakbrand. In het pand woonden enkele studenten en er was een slagerij gevestigd. De brandweer van de Stad was snel ter plaatse, maar kon moeilijk bij de brandhaard komen. Een binnenaanval werd snel afgebroken omdat dit vanwege de veiligheid niet meer verantwoord was. De brand verspreidde zich naar de twee naastgelegen panden, die hoofdzakelijk leegstaand waren.
 

Ondertussen werd het hele blok met woningen ontruimd. De ruim dertig bewoners werden allereerst opgevangen op het politiebureau aan de Rademarkt. Daarna werden ze overgebracht naar cultureel centrum Oosterpoort.
 

De gemeente stelde containerwoningen beschikbaar  aan stadjers van wie de woning is uitgebrand. Hier is echter geen gebruik van gemaakt; degenen die niet konden terugkeren wisten elders onderdak te regelen.